Skip to content

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Αρχιτέκτων-Μηχανικός

Υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού

Προσωπικα στοιχεια

Γεννήθηκα στη Λάρισα το 1959. Ο παππούς μου διετέλεσε ίλαρχος του Ελληνικού Στρατού κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία. Στη μάχη του Σαγγάριου ποταμού τραυματίστηκε και παρασημοφορήθηκε για την ανδρεία του. Μετοίκησε με την οικογένειά του στην Αθήνα το 1971.

ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Αποφοίτησα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο το 1986 ως διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Από το 1989 ως το 1996 διετέλεσα μόνιμος μηχανικός εφαρμογής της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων. Από το 1996 που παραιτήθηκα από το Δημόσιο, ως σήμερα, ακολουθώ μια επιτυχημένη καριέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Ενδεικτικά έργα μου είναι η εικοσαετής συνεργασία με την εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος με κατασκευές καταστημάτων υπεραγοράς τροφίμων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η συμμετοχή στην κατασκευή της κατοικίας του πρώην δημάρχου Νέας Υόρκης Rudy Giulliani στη Νέα Υόρκη Αμερικής. Η αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου γραφείων της Virgin Atlantic στο Λονδίνο και πολλές κατασκευές πολυτελών μονοκατοικιών μεγάλου εμβαδού στην Αττική, στις Σπέτσες και στη Νάξο .

Πρόσφατα ασχολήθηκα με την συγγραφή βιβλίων και έγραψα δύο βιβλία τα οποία εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Γαβριηλίδη και σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ – ΜΕ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ

Η προσφορά μου στον Δήμο Παπάγου Χολαργού είναι ιδιαιτέρως σημαντική και μοναδική στα δεδομένα της πόλης μας. Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά ξεκίνησε το 2004 όταν ο διευθυντής του
δημοτικού σχολείου επί της οδού Αργυροκάστρου και Μακεδονίας όπου φοιτούσαν τα παιδιά μου, κος Πέτρος Βλάχος μου ζήτησε να συμβάλλω στην επισκευή του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων.

Έτσι, αμέσως ανέλαβα την πλήρη ανακατασκευή του δικτύου. Από το 2004 έως το 2011 προσέφερα στον δήμο Παπάγου τον πλήρη εξοπλισμό του Δημοτικού Πολυϊατρείου, την ανακατασκευή του Δημοτικού Κηποθεάτρου, την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες καθαριότητος, τη δωρεά του ανδριάντα Φιλίππου Β των Μακεδόνων, την προτομή του στρατηγού Πλαστήρα, την κατασκευή εξ’ ολοκλήρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Beach Volley , την κατασκευή των παρεκκλησίων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου, την επέκταση του Ιερού Ναού Ταξιαρχών στο κοιμητήριο Χολαργού, την κατασκευή εξ ολοκλήρου αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού μετά από παράκληση της διευθύντριας κας Κατσούδα, την πλήρη κατασκευή του κυλικείου εστιατορίου στο κοιμητήριο Παπάγου και πολλές άλλες
προσφορές σε ανθρώπους που έχρηζαν βοηθείας όπως η οικονομική συμμετοχή μου στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Για όλες αυτές τις μοναδικές για τον δήμο μας προσφορές που σύμφωνα με την εκτίμηση του πρώην δημάρχου κου Βασίλη Ξύδη ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ, δεν ζήτησα το παραμικρό αντάλλαγμα παρά τις παραινέσεις του κου Ξύδη να αναλάβω έργα του Δήμου. Παρέμεινα πάντα πιστός στην αρχαία παράδοση των «χορηγών» .

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το 2019 εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό
«Για την πόλη που μας αξίζει» του Κώστα Τίγκα. Μετά τη διάλυση της παράταξης ένα χρόνο μετά, αποφάσισα να στηρίξω τον νυν δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο με τον οποίο συστρατεύομαι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Είμαι Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Παπάγου-Χολαργού, Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τακτικό μέλος του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων .

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Από το 2004, οι δωρεές μου προς το Δήμο Παπάγου Χολαργού, ξεπέρασαν τις 800.000 ευρώ.

Μερικά από τα έργα που δώρισα στο Δήμο:

  1. ΔΩΡΕΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ – ΚΑΠΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΞΙΑΣ 200.000 ΕΥΡΩ
  2. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 165.500 ΕΥΡΩ
  3. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΞΙΑΣ 148.000 ΕΥΡΩ
  4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ BEACH VOLLEY ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 85.000 ΕΥΡΩ
  5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΞΙΑΣ 76.000 ΕΥΡΩ
  6. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 47.300 ΕΥΡΩ
  7. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 42.000 ΕΥΡΩ
  8. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β ΑΞΙΑΣ 30.000 ΕΥΡΩ
  9. ΠΡΟΤΟΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΑΞΙΑΣ 12.000 ΕΥΡΩ

ΤΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ

Σε ότι έχω καταπιαστεί έχω βοηθήσει όλους τους συνεργάτες μου να επιτύχουν τους στόχους τους.

Πάντοτε λειτουργώ με υψηλή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, έχοντας  έμπρακτο ενδιαφέρον για τον πλησίον μου.

Ζω με το ήθος «δούλεψε σκληρά και θα ακολουθήσει το αποτέλεσμα» και ενθαρρύνω έντονα την ομάδα μου να κάνει το ίδιο.

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ

Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι όμως: Αποφασιστικός, Εργατικός, Συνεπής, Δίκαιος, Ευέλικτος.

Έχω πράγματα να προσφέρω στο Δήμο μας. Θέλω να προσφέρω και μπορώ. Το έχω αποδείξει.

Θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχω τον κάθε στόχο που θα τεθεί, υπέρ του κοινωνικού συνόλου. 

Θα παλέψω για να γίνω μέρος της λύσης του προβλήματος, και όχι μέρος του ίδιου του προβλήματος.

Θα εργαστώ σκληρά για να δώσω λύσεις με έργα και όχι με λόγια. Λύσεις ουσιαστικές, όχι θεωρητικές.

ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Θέλω να με στηρίξεις γιατί είμαι άφθαρτος. Δεν μπαίνω σε κομματικά στεγανά. Είμαι βαθιά δημοκράτης. Με ενδιαφέρει μόνο το καλό του τόπου. Πιστεύω στις δυνατότητες μας και της περιοχής μας γενικότερα και εκνευρίζομαι με την ανικανότητα και την απραγία. Πάνω απ’ όλα, είμαι και θα παραμείνω ένας από σας, με ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ & ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!